Julebord på Gautefallhyttene 9-11. desember 2011

Skrevet av Torbjørn Harlem

 

Da var Julebordet unnagjort og jeg skal prøve og gi ett lite resymè av helgen.

Fredag dro vi avgårde I årets værste snø og sluddvær fra Aurskog. Når vi kom ut på E18 var det ikke noe problem , bare vanlig regnvær og isfrie veier.
Bilen var pakket og klar , men vi måtte en tur innom glassbanken for og fylle opp med sterksaker, før vi virkelig satte opp farten.
Torild og jeg  kom vel opp til hytta ved 16,30 tida. Og da var det full fart I stua allerede.

Så vi inntok hytta med bagger og mat poser i fleng. Fikk tildelt rom i annen etage og jekket en boksøl.
Som dere ser var Norman og Jørn Trygve i godt driv allerede.

Etter ett par, ble det badebukser og opphenging av banner i badeavdelingen. Vannet var upåklagelig og vi koste oss noe veldig. Boblebad, badstue og svømmebasseng ble flittig brukt hele kvelden.
De sorte søppelsekkene ble stadig rundere av tomme blikkbokser og humøret i vannet steg til uante høyder. Mens vi lå og plasket som værst ringer telefonen og Espen vil geleides de siste meterne frem til hytta.
Jeg sto i bare badebuksa med snø til over knea ( i hvertfall over anklene) på terassen og fikk han på rett spor. Det tok ikke lang tid før også Espen var strippet ned til bare badebuksa og hoppet i vannet han også.
Etter noen timer i klorbassenget, skulle vi ha i oss litt mat. Jentene stilte med pølselapskaus og brød. Det smakte fortreffelig.

Etter maten ble det slappet litt av med miljøvennlig innsamling av grønne blikkbokser, deretter bar det inn i badeavdelingen igjen.

De tøffeste brukte vannsklia, mens formann så vitt turde og dyppe tåa.

Som dere ser koste jeg meg ( som alltid)

Midt på natta var vi så skrukkete i skinnet at vi fant ut at vi burde komme oss på land og stramme oss opp igjen. Nina og Roger hadde med hjemmelaget tyttebærlikør som virkelig smakte.
Som dere kan se av bildene, hadde vi litt mer enn bare likør på bordet.

Vi koste oss med seriøst bilprat og nettsurfing etter De Tomaso stoff.

Espen overrasket  oss med og gi en t-skjorte til Norman som takk for at han driver hjemmeside og forumet vårt på en utmerket måte. Stor applaus fra oss andre.

De seriøse samtalene ble utøvd i alle kriker og kroker av hytta, som bare var på ca 320 m2 meter!
Noen satt på kjøkkenet med Irish og Gin, mens andre brukte sofaen i stua som samlingspunkt.

Morten var litt tregere opp av bassenget enn de andre, men hadde pit stop i stua før  han skiftet.

Dans og spill holdt på til de små timer.

Lørdag morgen var vi opp fryktelig tidlig ( kroppen min syntes det)  til ett strålende vær. Frokost med egg og bacon satt som ei kule.
Selvfølgelig bar det deretter rett i svømmehallen , med badstue og bobblebad. Etter noen timers velvære ble det natursti i solskinnet. Tom Vidar hadde hengt opp diverse poster med klurete spørsmål, som ikke bare var lette og løse.
Vi ble delt inn i lag på 2 og sendt ut i minusgradene med vått hår. ( huff)

Ikke alle hadde skjønt det med påkledning, så noen formanende ord måtte meddeles.

Etter vel gjenomført natursti der Espen og Torbjørn stakk av med en knepen seier, hadde jeg en quiz klar. =Kjenn din Pantera = Denne besto av nærbilder fra Panteran .

Det så ut som en gjeng med skoleelever som virkelig var ivrige over oppgavene de hadde fått.

Her var det Jørn Trygve som stakk av med hovedpremien.

Mens vi quizet (?) tok jentene seg ett bad igjen

Lørdag ettermiddag var det det store Julebord gildet skulle holdes. Maten kom som avtalt levert på døra, å vi benket oss rundt bordet og tok fatt på overflodet av mat. Maten var i ett rikt utvalg fra fisk, reker og til ribbe. Alt var fortreffelig utenom pinnekjøttet, som ikke var bra. ( jeg har nå den troen at sau er bra til og lage varme sokker av, og ikke bør spises)

Utpå kvelden, da maten hadde sunket såpass i kroppen at det gikk ann og bevege seg igjen fikk vi besøk av noen fra nabohytta. Georg var ikke sen om og by opp ungdommen til dans.

Stemningen sto i taket. sjekk kasserer`n

Vi krøp tilsengs utover natta, og roen senket seg. Jeg måtte opp på toalettet rundt 5 tida. Da jeg titter inn i svømmeavdelingen ser jeg jammen en som svømmer rundt i bassenget.????
Da jeg spurte Morten under frokosten, sa han at han ikke hadde lagt seg før rundt 6 tida. snakk om badeand :-)

Søndag spratt vi opp og hadde en frokost verdig Hilton.

Rydding og pakking, kos og klem .

 

Takk fra Torild og meg for ei uforglemmelig helg på Gautefall.